Menu

Over Greenvale

Missie

Greenvale heeft als missie om structuur aan te brengen in uw organisatie. Het probleem kan binnen de organisatie veelzijdig zijn. Wat is de kracht bij die missie? Inzien waar het beter kan in een bedrijf. Wat het resultaat is binnen uw bedrijf? Rust in de organisatie.

Visie

Greenvale stuurt aan daar waar het nodig is en ziet wat er nodig is om de organisatie beter te laten functioneren. Er is niet één weg naar een betere strategie. Door de jaren heen heeft Greenvale ondervonden dat er meerdere tools zijn om een organisatie soepeler te laten functioneren. Wij analyseren het probleem, waarna vervolgens met ons unique selling point - de combinatie van services - een oplossing wordt bedacht.

De filosofie achter Greenvale

Greenvale is een strategisch consultancybureau opgericht door Willem-Peter van de Groenendaal. Na een decennium binnen de IT-branche werkzaam te zijn geweest, prikkelde het ondernemerschap steeds meer en kreeg het tijdens de bachelor Bussines IT & Management vorm. Hij wilde zijn ervaring binnen de IT-branche gebruiken om ondernemingen verder te helpen.

Door de jaren heen heeft hij geleerd dat het binnen organisaties kan ontbreken aan structuur in de bedrijfsvoering. Om bedrijven beter op weg te helpen, volgt hij een Executive MBA aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit, waarmee hij over uitvoerige bedrijfskundige kennis bezit, uiteenlopend van marketing tot leiderschap.

Meedenken met de klant in een Agile mindset staat bij Greenvale centraal en maakt het verschil tussen een blijvend probleem en een probleem dat inmiddels al is opgelost. Greenvale staat voor eerlijkheid en openheid. Deze kernwaarden zijn onlosmakelijk verbonden met de Rotterdamse mentaliteit van de oprichter: een nuchtere manier van denken gecombineerd met een directe hands-on aanpak.

Het proces is cruciaal

01 Kennismaking
02 Agile start
03 Uitvoer
04 Bijsturen
05 Afronding & Reflectie

01. Kennismaking

Elke ervaring heeft een start. Hierbij maken we kennis en beoordelen we van beide kanten of het project aansluit bij wat we willen. We hebben 1 of 2 sessies nodig waar in we graag uiteenzetten met een presentatie de waardevermeerdering die we u kunnen leveren.

Bij de presentatie geven we een helder inzicht in de kosten per uur tijdens het project - er is totale transparantie en er zijn geen verassingen achteraf.

Voor deze fase worden geen kosten in rekening gebracht. Het is belangrijk dat er met een zo open mogelijke blik gekeken wordt naar aansluiting.
Geen aansluiting? Geen probleem. Laten we verbonden blijven voor de toekomst. Een goed netwerk is van onschatbare waarde.

02. Agile start

We starten direct goed met opgestroopte mouwen.
Conform de veranderingsmethode van Kotter creëren we een leidende coalitie en verhogen we motivatie voor verandering.

Als de Agile werkwijze wordt gehanteerd starten we direct met het Scrum Team op of gaan mee in de al aanwezige sprints.

Als er een niet specifieke Agile rol bij betrokken is wordt direct gestart met het contact leggen met shareholders, eigen maken van documentatie en opstellen van plannen.

03. Uitvoer

Op de basis van stap 2 vervolgt de uitvoer.

Het belang blijft hierbij de focus op de klant en het probleem. Bekende technieken, werkwijzen en processen zijn gestandaardiseerd en daardoor niet op elke unieke klant van toepassing.

De uitvoering is iteratief, ook als het een geen Agile project is.
We zoeken samen naar de beste uitvoering. Er is niet 1 manier naar Rome.

04. Bijsturen

Geen enkele uitvoering is foutloos. Het streven hiernaar is utopisch en veroorzaakt nodeloze spanningen.

Door regelmatige contactmomenten en bijsturen kan het project de beste uitvoering krijgen. Gebruik samen met ons iteraties om inzicht te blijven houden in kosten en duur van het project.

Alleen bij een gezamenlijk akkoord gaan we door naar volgende stappen. Niet alleen omdat ergens op papier staat dat de volgende stap gepland staat.

05. Afronding & Reflectie

De kracht van elke verandering zit volgens Kotter niet in de verandering zelf, maar in de opbouw naar de verandering en de verankering erna. Deze verankering mist vaak waardoor een schitterende verandering weer wegebt.

In de afrondende fase van het project zorgen we dat alle documentatie voor zover nog niet aangeleverd in orde is en dat werk overgedragen kan worden.

Als afsluiting kijken we samen naar het project van begin tot eind en treken we lering uit de goede en mindere gebeurtenissen. Elke gebeurtenis in het leven is een leermoment.

Opdrachtgevers

Neem contact op met ons voor oplossingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.